Definitieve ecologische herstelstrategie├źn PAS gepubliceerd

woensdag 22 oktober 2014

De definitieve documenten van de ecologische herstelstrategieën van de PAS zijn gepubliceerd op deze website. De herstelstrategieën vormen de wetenschappelijke basis voor de ecologische maatregelpakketten die voor alle circa 120 stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden zijn opgesteld. Een internationale wetenschappelijke reviewcommissie heeft in mei 2014 de ecologische herstelstrategieën van de PAS beoordeeld met een ruime voldoende tot goed.

Ecologische herstelmaatregelen zijn een essentieel en onlosmakelijk onderdeel van de PAS om de instandhoudingsdoelen van Natura 2000 te kunnen halen. Voorbeelden van maatregelen zijn maaien of plaggen om een teveel aan stikstof uit het ecosysteem te verwijderen. Het kan ook gaan om maatregelen om de algehele toestand van habitats te verbeteren, zoals hydrologische ingrepen.

In de nu gepubliceerde documenten zijn enkele aandachtspunten van de reviewcommisie over de structuur van het rapport verwerkt. De reviewcommissie is van mening dat de kennis die in de herstelstrategieën bijeengebracht is, ook relevant is voor organisaties die in het buitenland werken aan het herstel van kwetsbare natuur.

Meer informatie: Herstelstrategieën PAS

Deel deze pagina

E-mail Print Twitter Facebook